Concert The Psalm Project Rijnsburg

30 juni 2017

Al eeuwenlang worden de psalmen gezongen. Liederen die je meenemen door de diepe dalen van het leven, maar ook psalmen die het uitzingen van vreugde. The Psalm Project bewerkt de bij velen bekende melodieën van het Geneefse Psalter tot hedendaagse composities. Daardoor wil The Psalm Project de Psalmen ook voor de toekomstige generaties levend houden en recht doen aan de vaak prachtige en bekende melodieën van het Geneefs Psalter.

In 2009 bracht The Psalm Project haar eerste CD Psalmen 2e druk uit. Een succes, want de composities worden inmiddels door heel Nederland maar ook daarbuiten gezongen. Na deze CD kwam er al snel een tweede album. Psalmen Unplugged werd in samenwerking met de Evangelische Omroep geproduceerd en ook dit album bevat arrangementen op bekende melodieën, maar dan net in een ander jasje.

Eind 2012 komt het derde Nederlandstalige album uit. ‘Ik roep tot U’ bevat elf nieuwe arrangementen waaronder Psalm 68, Psalm 75 en Psalm 136.Ook in het Engels en Duits worden een aantal albums geproduceerd: Psalms Unplugged, I Cry to You, Von allen seiten umgibst Du mich en Wer unter dem Schutz des Hochsten wohnt. In het najaar van 2015 wordt het vierde Nederlandstalige album ‘Witter dan Sneeuw’ gepresenteerd. De cd bevat naast materiaal uit het Geneefs Psalter ook eigen composities en een tweetal covers waaronder het bekende Loof de Heer mijn ziel uit Taizé (Psalm 103).

The Psalm Project bestaat uit: Suzanne van der Velde, Ariën Vink, Miranda de Vlieger, Arend Jansen, Jay-P Beijersbergen, Luca Genta, Magdalena Karas, Wilkin de vlieger en Eelco Vos.

Welkom op 30 juni in Rijnsburg!

Dit concert is gratis.

Let op! De locatie van dit concert is gewijzigd. Het concert vindt plaats in de Immanuëlkerk, Kerkstraat 3 te Rijnsburg

ImmanuŽlkerk

Concert The Psalm Project Rijnsburg