Ars Musica - Nieuwjaarsconcert 'Die Schöpfung'

12 & 13 januari 2018

“Ik was nimmer zo devoot als tijdens het werk aan De Schepping. Ik viel elke dag op mijn knieën en bad tot God om me de kracht te geven het werk te voltooien”, schrijft Joseph Haydn na de voltooiing van zijn immense en indrukkwekkende compositie Die Schöpfung.

Tot 1798 gold Haydn als een in Europa leidende componist op het gebied van instrumentale muziek. Zijn symfonieën en strijkkwartetten waren voorbeelden voor vele componisten, vanwege de originaliteit, de vernieuwingsdrang, de creativiteit en de expressie. Zijn werken werden veel uitgevoerd en ook zijn Klaviersonaten en Klaviertrio’s werden zeer gewaardeerd. Zijn Stabat Mater en de Italiaanse cantate Arianna a Naxos kenden zelfs internationaal succes, en zijn in 1796 geschreven Passionsoratorium Die Sieben Worte unseres Erlösers am Kreuze werd zeer positief in Wenen ontvangen. Ondanks dit alles was dit niet vergelijkbaar met de ontvangst van zijn in 1798 gecomponeerde Schöpfung, die de roem van zijn symfonieën en strijkkwartetten zelfs overtrof.

En wat is mooier dan het nieuwe jaar te beginnen met een werk als dit? Geniet met ons mee van deze beeldende fascinerende muziek.

Ars Musica Concertkoor
Ars Musica Orkest
Margreet Rietveld, sopraan
Falco van Loon, tenor
Wiard Witholt, bas
Patrick van der Linden, dirigent

Joseph Haydn – Die Schöpfung

Voorverkoop
Tot en met 12 jaar gratis (reserveren verplicht)
Tot 18 jaar en voltijd studenten € 10,
Volwassenen € 20,-

Aan de kerk
Tot en met 12 jaar gratis
Tot 18 jaar en voltijd studenten € 10,
Volwassenen € 25,-

Voor dit concert worden 20 VIP-plaatsen aangeboden voor € 60 per plaats. U krijgt hiervoor van onze gastvrouw de beste zitplaatsen die tot aanvang van het concert voor u zijn gereserveerd. Vooraf, In de pauze en na afloop krijgt u een hapje en een drankje aangeboden. Na het concert kunt u de dirigent, solisten en andere musici ontmoeten.

Grote Kerk Harderwijk

'Die Schöpfung' Harderwijk