Via Crucis - Houten

25 maart 2018

Het werk Via Crucis van de Goudse componist Dick Le Mair is gebaseerd op de kruiswegstaties zoals die al eeuwen in de kerk te zien zijn en bestaat uit 14 delen muziek die de weg vanaf Jezus’ veroordeling tot aan Zijn kruisiging weergeven. Dick zoekt met zijn muziek de mystiek, een muzikale vorm waarin gregoriaans, klassiek en Keltische invloeden samenkomen met jazz en avant-garde. Geen muziek die meteen in een hokje past, maar wel muziek die je als luisteraar meeneemt en raakt.

Het werk wordt uitgevoerd door Jongerenkoor Samen op Weg, Houten o.l.v. Rienk Bakker.

Musici:

Lucie de Saint Vincent, piano

Els van der Weij, saxofoon

Kees de Jong, bas

Dick Le Mair, slagwerk

De muziek wordt onderstreept door een geprojecteerde presentatie van kunstwerken en quotes. Muziek, woorden en beelden versterken elkaar.

Reserveer onderaan deze pagina uw gratis kaarten voor dit prachtige concert!

Opstandingskerk Houten

Via Crucis Houten