Via Crucis - Zeist

24 maart 2018

Het werk Via Crucis van de Goudse componist Dick Le Mair is gebaseerd op de kruiswegstaties zoals die al eeuwen in de kerk te zien zijn en bestaat uit 14 delen muziek die de weg vanaf Jezus’ veroordeling tot aan Zijn kruisiging weergeven. Dick zoekt met zijn muziek de mystiek, een muzikale vorm waarin gregoriaans, klassiek en Keltische invloeden samenkomen met jazz en avant-garde. Geen muziek die meteen in een hokje past, maar wel muziek die je als luisteraar meeneemt en raakt.

Het werk wordt uitgevoerd door het Chr. Gem. Kerckeboschkoor uit Zeist en het Chr. Reg. mannenkoor Deo Datus IJsselstein o.l.v. Jelte Veenhoven

Pianist: Pim Schipper

Slagwerk: Dick Le Mair

Saxofoon: Louis Gerrits

Basgitaar: - Ruben Bekx

De muziek wordt onderstreept door een geprojecteerde presentatie van kunstwerken en quotes. Muziek, woorden en beelden versterken elkaar.

Reserveer onderaan deze pagina uw gratis kaarten voor dit prachtige concert!

Sionskerk

Via Crucis - Zeist