Ars Musica Kamerkoor - Summer Splendor

Maria Christiana kerk, Den Dolder

Summer Splendor [JPG]

Het Ars Musica Kamerkoor brengt in hartje zomer een aantrekkelijk programma met diverse muzikale pareltjes. Op deze manier wordt klassieke muziek toegankelijk voor een groot publiek. Het Kamerkoor heeft in het verleden meegewerkt aan hoogstaande uitvoeringen van onder meer het Requiem van Hans Lachman en een groot aantal werken van Bach – in het meerjarenproject BACH AAN HET WOORD. Bovendien verzorgde het Kamerkoor in december 2016 een opname van Handels Messiah, die door de EO op Kerstavond op NPO2 werd uitgezonden. Deze opname werd met veel enthousiasme en lovende recensies ontvangen.

Ook tijdens Summer Splendor wordt het publiek vergast op prachtige muziek. Zo klinkt het meeslepende Cantique de Jean Racine van Fauré, het lyrische Abendlied van Rheinberger en Sure on this shining night van Lauridsen. Het resultaat is een muzikale mix die uitermate goed past op een warme zomeravond.

Bijzonder aan deze concerten is dat het Kamerkoor de verbinding zoekt met goede amateurkoren. In het voorprogramma is er daarom ruimte voor het Sweelinck Kamerkoor van Marjon van der Linden (30 juni) en het Laurens Kamerkoor van Gabor van Os (1 juli). Op deze manier hoopt het Kamerkoor kruisbestuiving tussen professional en amateur tot stand te brengen.

En ook met dit concert wil Ars Musica een bijdrage leveren aan het project ‘Kinderen in de knel’.

Ars Musica Kamerkoor
Mark Toxopeus – Piano