Oden van Salomo in Eethen

Hervormde gemeente Eethen en Drongelen

Oden Van Salomo - MichaŽl Terlouw Fotografie-0944

Bijna niemand kent ze: de Oden van Salomo. Ook al is het de oudste verzameling christelijke liederen en gebeden die bewaard is gebleven (80-120 na Christus). En dat is een groot gemis! De Aramese christenen zongen meeslepende feestliederen, over de Messias die hen opzoekt in hun uitzichtloze situatie en die hun de weg baant naar het paradijs. In bloemrijke taal en in krachtige beelden beschreven ze hun diepe liefde voor hun Redder.

Met Psalmen voor Nu-dichters Menno van der Beek, Sergej Visser en Roeland Smith en een heel team aan fantastische muzikanten ging componist/multi-instrumentalist/producer Sjoerd Visser aan de slag om de Oden op een zo fris mogelijke manier te vertalen naar hedendaags Nederlands en naar muziek die het hart van de Oden raakt. In oktober 2013 zag de 1ste CD het levenslicht en onlangs is, in samenwerking met producer Frank van Essen, de 2de CD 'Goed terecht' uitgekomen.

In een avondvullend programma vol prachtige muziek (keltisch/klezmer/folk) en ontroerende woorden wordt je meegenomen naar 19 eeuwen terug; naar de eerste mensen die Jezus passioneel volgden. Laat je inspireren door de prachtige poëzie en beleef de levende liefde van de Aramese christenen voor hun Messias in de Oden van Salomo!

Aanvang
Hervormde gemeente Eethen en Drongelen
Route met google maps
← Meer informatie
Kaarten bestellen

Het totaalbedrag van de tickets wordt pas na de concertdatum van uw rekening geÔncasseerd.